Japani, Puutarhamatkailu ulkomailla

Arashiyaman bambumetsä

Arashiyaman bambumetsä luetaan japanilaisen matkailusivuston mukaan Kioton kolmen kuvatuimman nähtävyyden joukkoon Fushimi-Inari-Taisha pyhäkön ja  Kinkaku-jin eli kultaisen paviljongin temppelin kanssa.

Bambumetsä on erilainen verrattuna muihin käymiini metsiin. Korkeat ja sirot bambut huojuivat tuulessa, muita puulajeja metsässä ei juurikaan ole.

Bambumetsässä on vain yksi, kukkulalle johtava polku. Kävelin metsässä vain lyhyen matkan, koska aurinko oli laskemassa ja pimeä tulossa.

bambumetsa

Bambumetsä sijaitsee Arashiyamassa, lähes tunnin matkan päässä Kioton keskustasta julkisilla kulkuneuvoilla. Samalla kertaa kannattaa käydä kaikissa Arashiyaman nähtävyyksissä. Jos aikaa on käytettävissä vähintään puoli päivää ja haluaa nähdä Arashiyamaa laajemmin, niin kannattaa tulla Hankyu-rautatieyhtiön junalla Katsuragawa-joen toisella puolella olevalle Hankuy Arashiyaman asemalle ja kävellä joen yli. Joki siltoineen on suosittu nähtävyys japanilaisten keskuudessa.

arashiyaman silta

Jos haluaa käydä bambumetsän lisäksi myös Tenryu-jin temppelipuutarhassa, niin kannattaa mennä ensin Tenryu-jin puutarhaan ja poistua puutarhan pohjoisesta portista, josta pääsee suoraan bambumetsään.

Bambumetsän polku johtaa japanilaisen näyttelijän Okochi-Sanso huvilaan. Huvilan puutarha on matkaoppaiden mukaan rauhallinen, näkemisen arvoinen ja kukkulalta on hyvät näkymät Kioton keskustaan.

Jos haluaa käydä pelkästään bambumetsässä, niin sinne pääsee kiertämällä Tenryu-ji temppeli ensin itä- ja sitten pohjoispuolelta. Bambumetsään ei ole pääsymaksua.

Arashiyaman keskustasta pääsee takaisin Kiotoon mukavimmin Randen-raitiovaunulla Arashiyaman asemalta. Randen on Kioton ainoa raitiovaunulinja, jonka liikennöinti aloitettiin jo vuonna 1910.

arashiyama-map

 

4 Comments

 1. Onpa kaunis! Ensimmäisestä kuvasta tuli mieleen Bambouseraie de Prafarance Ranskan Anduzessa – mutta se varmastikin on ottanut mallia jos ei juuri tästä bambumetsästä niin vastaavasta.

  Liked by 1 henkilö

 2. Googlasin Bambouseraie de Prafarancen kuvia – upea bambumetsä! Se näyttää hienommalta kuin Kioton bambumetsä, koska siellä oli bambujen ja punapuiden reunustama tie. Bambujen hennot ja punapuiden jykevät rungot muodostavat hieno kontrastin. Oletko käynyt Bambouseraie de Prafarancessa?
  Tutkin jo kartasta, että Anduzessa käynnin voisi yhdistää Provencen matkaan. Meillä on ollut niin huono tuuri, että olemme yrittäneet käydä katsomassa laventelien kukintaa Provencessa kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla olemme olleet hieman myöhässä. Laventelit ovat kukkineet vielä korkeilla kukkuloilla, mutta laajimmat pellot alavilla mailla laventelipellot oli jo niitetty.
  Kiitos ihanasta vinkistä!

  Tykkää

  • Olen käynyt Anduzen bambupuutarhassa, se on todella hieno. Kesällä jonot ovat kyllä aivan kamalat ja parkkipaikat täynnä (kerran kokeiltiin, mutta jatkettiin matkaa läheiseen tippukiviluolaan), joten kevät tai syksy on parempi ajankohta. Tai ehkä paikalla täytyy vain olla aamuvarhaisella.
   Siellä on muuten kuvattu myös elokuva Pelon palkka (Le salaire de la peur, 1953). Se tuli joku viikko sitten Artelta ja oli hauska tunnistaa kuvauspaikka!
   Kukkivat laventelipellot ovat nekin hurmaavia.

   Liked by 1 henkilö

   • Hyvä tietää, milloin kannattaa mennä bambupuutarhaan. Jos joutuu käymään puutarhassa liian suuressa tungoksessa, niin osa puutarhan viehätyksestä katoaa, koska ei saa tutustua puutarhaan rauhassa. Kävin katsomassa bambupuutarhan kotisivulta, että se on perustettu jo vuonna 1856!

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.