Puutarhani

Uusi tulppaanipenkki Keukenhofin tyyliin

Tien vieressä ollut vanha koivu kaadettiin viime talvena. Koivun ympärillä oli kitukasvuisia herttavuorenkilpiä, jotka kasvoivat  kesän aikana normaalikokoisiksi, kun koivu ei enää vienyt lähes kaikkea vettä ja ravinteita. Koivun kanto oli kesän paikallaan ja syksyllä aloitimme uudistamaan koivun ympärillä olevaa perennapenkkiä. Siirsin herttavuorenkilvet toiseen perennapenkkiin.

Koska perennapenkin ympäristö oli laatoitettu, niin emme uskaltaneet käyttää kantojyrsijää kannon poistoon. Poistimme kannon pistosahan, moottorisahan, rautakangen ja kiilojen avulla. Kuntosalilla ei tarvinnut käydä niinä päivinä, kun ahersimme kannon kimpussa. Kannon hajoittaminen ja juurien poisto lähes puolen metrin syvyydestä kesti pari viikkoa.

Ensimmäisessä kuvassa perennapenkin uusimisurakka on tehty sekä tulppaanien ja hyasinttien sipulit istutettu. Tavoitteena on saada tehdä olevan Keukenhofin tulppaanipenkin tapainen sipulikukkapenkki, mutta pienemmässä mittakaavassa. Tulppaanipenkkini päävärejä ovat sininen sekä ice cream-tulppaaneissa valkoinen ja vaaleanpunainen.

Ensi kesänä aioin istuttaa samaan penkkiin korkeita perennoja (esim. ritarinkannuksia), jotka peittävät sipulikukat niiden kukinnan jälkeen.

Keukenhofin tulppaanipenkki