Hollanti, Puutarhamatkailu ulkomailla

Amsterdamin kelluva kukkatori

Kävimme toukokuussa 2014 Hollannissa tulppaanimatkalla. Hotellimme sijaitsi Amsterdamin kehätien lähellä, josta oli kätevä tehdä päiväretkiä Keukenhofiin, tulppaanien viljelyalueille Etelä-Hollantiin sekä Amsterdamin keskustaan.

Jokaisen puutarhaharrastajan pakollinen nähtävyys Amsterdamissa on kukkatori Singelin kanaalin varrella. Kukkatori eli Bloemenmarkt on maailman ainoa kukkatori, jonka myymälät sijaitsevat kanavan varteen ankkuroiduissa laivoissa. Kukkatori on avoinna joka päivä (ma-la klo 9-17:30, su 11-17:30).

Kelluva kukkatori

Kukkatorilla myydään leikkokukkia, erilaisia kasveja, kukkasipuleita, siemeniä, kuivattuja kukkia ja muuta puutarhanhoitoon liittyviä tuotteita sekä myös matkamuistoja. Kukkatorilla myytävät kukkasipulit ja perennojen juurakot ovat Suomen hintoihin verrattuna edullisia, erityisesti uudemmat lajikkeet, jotka ovat tulleet Suomessa vastikään myyntiin.

Amsterdamin kukkatori

Ostin muutaman pussillisen erikoisempia tulppaanien sipuleita sekä pionien ja päivänliljojen juurakoita. Osa kukkasipuleista ja perennojen juurakoista oli kuivunut pussissa, mutta hinnat olivat niin edullisia, ettei haittaa jos osa ei lähde kasvamaan.

Eksoottisin ostokseni oli sininen pioni, jota ei ole tietääkseni vielä jalostettu. Kysyin myyjältä asiaa ja hän vakuutti, että pionissa on sininen kukka. Odotan jännittyneenä, minkä värinen kukka pioniin tulee toivottavasti jo ensi kesänä.

sininenpioni

Minulla oli tarkoitus käydä tutustumassa Willet-Holthuysen kanaalitalomuseoon ja sen puutarhaan. Museo oli kiinni, joten  pääsin näkemään puutarhan pelkästään aidan takaa. Puutarha on tehty 1700-luvun ranskalaiseen kaupunkipuutarhan tyyliin.

Amsterdam4

Julkaisen myöhemmin erilliset jutut Amsterdamin kasvitieteellisestä puutarhasta ja muista Hollannin puutarhakohteista, joissa kävimme.

2 Comments

    • Kiitos kommentista! Kirjoitan seuraavaksi luonnospostausten aiheista ja aloitan Amsterdamista, kerrottuna viherpeukalon näkökulmasta.

      Tykkää

Kommentointi on suljettu.