Japani, Puutarhamatkailu ulkomailla

Japanin pionipuutarhat

Pionit ovat Japanissa arvostettuja kukkia, mutta Japanin matkalla oli erittäin vaikea löytää puutarhoja, jossa kasvatetaan pioneja. Valtaosa nettisivuista on vain japaniksi, joten kieliongelma haittasi tietojen etsimistä.

Perinteisiä japanilaisia puutarhoja kiertäessäni tuli myös vaikutelma, että koska japanilaiset haluavat ohjata kasvien kasvua, niin pionit eivät ole haluttuja kasveja puutarhaan, koska niitä ei voi leikata ja muotoilla samalla tavalla kuin puita ja pensaita.

Pionit kukkivat Japanissa pääosin huhti-toukokuussa. Muutamat pionilajikkeet kukkivat toisen kerran lajikkeesta riippuen joko marraskuussa tai tammikuussa.

Kioton kasvitieteellisessä puutarhassa on laaja pionivalikoma ja pari pionia kukki marraskuun puolessa välissä. Ensimmäisessä kuvassa kukkii ’Kanhoumei’ pioni. Alla olevassa kuvassa on kasvitieteellisen puutarhan pioniosasto.

Kioton kasvitieteellinen puutarha

Tokion Ueno-puistossa sijaitsevassa Tosho-gu-temppelin alueella (Botan Garden) järjestetään vuosittain pioninäyttely huhtikuun puolivälistä toukokuun alkuun.

Toshu-gu temppeli

Tokion Hama Rikuy puistossa kasvaa noin 800 pionia. Kuvassa on Hama Rikuy puiston puupioni.

Matkan jälkeen löysin netistä Tokiossa sijaitsevan Jindain kasvitieteellisen puutarhan, jossa sijaitsee laaja pioniosasto. Linkki Jindain kasvitieteellisen puutarhan sivuille

2 Comments

 1. Me kävimme Tokiossa myös Rikugi-en’ssä. Se oli kyllä upea, vaikka kävimme Jouluna eli kukat eivät tietenkään kukkineet. Japanilaiset puutarhat on kai tehty niin, että niissä on aina katsottavaa? En muuten todellakaan ole mikään viherpeukalo, vaan pikemminkin sen vastakohta, mutta tykkään katsoa kauneutta.

  Liked by 1 henkilö

  • Olen aikaisemmin arvostanut puutarhoissa eniten kauniita kukkivia kasveja. Japanin matkalla kävin 15 perinteisessä japanilaisessa puutarhassa ja opin arvostamaan japanilaisen puutarhojen pelkistettyä kauneutta. Muotoonleikatut ikivihreät puut ja pensaat ovat kaikkina vuodenaikoina kaunista katsottavaa.
   Ensi kerralla aion matkustaa Japaniin keväällä, jotta näkisin esim. kirsikkapuiden ja atsaleojen kukinnan. Kirsikkapuiden kukinta on yksi Japanin tärkeimpiä juhlia. Muotoonleikatut puolipyöreät kukkivat atsaleapensaat näyttävät kuvissa upeilta.

   Tykkää

Kommentointi on suljettu.