Puutarhani

Itse tehdyt kärhö- ja pionituet – metallitöiden opettelua

Olen vuosikausia etsinyt kohtuuhintaisia ja riittävän korkeita (yli 2 metriä) kärhötukia puutarhaan Suomesta ja netistä ulkomaisista puutarhakaupoista. Englannista löytyy hienoja yli 2 metrisiä käsityönä tehtyjä kärhötukia yli 300 euron hintaan, mutta hinta on aivan liian korkea, varsinkin kun tarvitsen tukia yli kymmenen kappaletta.

Linkki: englantilaiset kärhötuet

Parin vuoden kypsyttelyn jälkeen päätin mennä kansalaisopiston metallityökurssille ja opetella itse tekemään kärhötukia ym. puutarhassa tarvittavia metalliesineitä. Arvelin olevani kurssin ainoa nainen, mutta positiivisena yllätyksenä kurssilla on kolme naista minun lisäksi. Kaksi oli harrastanut metallitöitä jo useampia vuosia ja he olivat jo kokeneita alan harrastajia.

Aloitin tekemällä pienen kärhötuen. Hitsausjäljestä tuli varsin omaperäistä, mutta kärhötuen huipulle takomaani S-kirjaimeen olen tyytyväinen.

Kärhötuki

Seuraavien kärhötukien mallien ideoinnin aikana olen opetellut lisää hitsaamista tekemällä kolme suurikokoista pionitukea (kuva ylhäällä).

Mitoitin pionituet tähän pionipenkkiin siten, että kun laitan ne rinnakkain, niin kaikki pionit kasvavat uusista pionitukien sisällä.

Pionit

Kansalaisopiston joululoma alkoi marraskuun viimeisellä viikolla. Nyt on kuukausi aikaa ideoida, mitä teen kevätlukukaudella.

2 Comments

  1. Juha Sinkko says

    Kiitos pionitukivinkistä. Kuinka korkeaksi tuon pionituen muuten teit ?

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.